دستور شماره یک
مواد لازم
3 پیمانه برنج
200 گرم گوشت
نمک، فلفل، زردچوبه
سیب زمینی ریز
روغن محلی یا دنبه
مراحل
ته قابلمه سیب زمینی میزارید یه لایه از برنج آبکش شده رو میریزید و گوشت تازه خام رو نمک و فلفل و زردچوبه میزنید و میزارید رو برنج و باقی برنج رو روش میریزید در آخر سیب زمینی رو با پوست روی برنج قرار میدید و با شعله کم میزارید چهار پنج ساعت دم بکشه . موقع سرو کردن روش با دست و دل بازی روغن محلی میریزید.
دستور شماره 2
مواد اولیه:
برنج چهار پیمانه
سبزیپلویی ۵۰۰ گرم
گوشت گوسفندی سردست ۲۵۰ گرم
چغندر یک تا دو عدد
هویج دو عدد
قیسی زردآلو نصف پیمانه
پیاز یک عدد
گَردِ لیمو دو قاشق غذاخوری
روغن، نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه:
گوشت را شسته و در صورت دلخواه به صورت یک تکه یا خرد شده در میآوریم.
پیاز را خرد کرده و گوشت را به آن اضافه میکنیم و تفت میدهیم.
فلفل و زردچوبه را به گوشت افزوده و به اندازه دو لیوان آب به آن اضافه کرده و میگذاریم پس از جوش آمدن با حرارت ملایم نیمپز شود.
برنج را خیس کرده و آبکش میکنیم. چغندر را پوست گرفته، حلقهحلقه برش میدهیم. هویج را هم به شکل مورب برش میزنیم. قیسی را شسته و خیس میکنیم.
مقداری روغن کف قابلمه ریخته، به اندازه یک کفگیر روی آن برنج میریزیم.
گوشت نیمپز را قرار داده، روی آن گرد لیمو میپاشیم.
چغندر و هویج را روی گوشت قرار میدهیم، سپس یک لایه سبزی و یک لایه برنج میریزیم تا موادمان به صورت لایهای درون قابلمه ریخته شود.
قیسیها را درون کمیروغن تفت داده، روی برنج میریزیم و به اندازه دو تا سه قاشق روغن روی برنج ریخته و آن را دم میکنیم.
دستور شماره 3
مواد لازم برای ته چین گوشت و لبو (فیروزکوهی) :
چغندر :3 عدد متوسط
گوشت :350 گرم
برنج : 5 پیمانه
سیب زمینی :2 عدد بزرگ و 5 عدد ریز
ترشی مثل آلو قیسی یا لواشک ترش :به مقدار لازم
زیره: به مقدار کم
زعفران: به میزان لازم
طرز تهیه ته چین گوشت و لبو (فیروزکوهی)
گوشت را با کمینمک ، فلفل ، زیره و زعفران دم کرده مزه دار کنید.
برنج را بشویید و 2 _3 ساعتی در مقداری آب و نمک خیس دهید.بعد طبق روال همیشگی در آب جوش بجوشانید و آبکش کنید .
سپس برنج را به دو قسمت تقسیم کنید.
مقداری روغن ته قابلمهای بریزید و سیب زمینیهای درشت را به صورت حلقهای ببرید و در کف قابلمه بچینید تا به عنوان ته دیگ استفاده شود.
بعد نصف برنج را روی سیب زمینیها بریزید و کمیزیره روی برنج بپاشید.بعد گوشت خام مزه دار شده را روی برنج بگذارید و کمیدنبه در کنار آن قرار دهید.
نصف دیگر برنج را روی گوشت بریزید و مقداری زیره هم روی آن بپاشید. برنج را به صورت تپهای در بیاورید تا به دیوارههای قابلمه نچسبد.
برای اینکه برنج طعم ترشی و خوشمزه تری بگیرد در کنار آن آلو و لواشک قرار دهید.
سپس روی برنج و زیره پاشیده شده ، سیب زمینیهای کوچک و ورقههایی از لبو قرار دهید و شعله زیر قابلمه را کم کنید و در قابلمه را به مدت 10 دقیقه بدون دم کنی بگذارید.
بعد روی در آن دم کنی بگذارید و چیزی شبیه به پتوی کوچک روی آن قرار دهید تا باعث گرم نگه داشتن روی قابلمه شود.
این پلو باید به مدت 2 ساعت روی حرارت کم باشد تا گوشت وسط برنج کاملا پخته شود.اگر هم احتیاج بود از شعله پخش کن استفاده کنید.
منبع: wikibooks